Jutro maglovito, dan sunčan

Ujutru slab mraz i moguća magla. Tokom dana sunčani periodi sa malo oblaka i sumaglicom. Vetar slab jugoistočni.

Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -3, a maksimalna oko 4 stepena.

VOJVODINA: Ujutru mraz i magla ponegde. Tokom dana sunčani periodi sa malo oblaka. Vetar slab istočni i jugoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -6, a maksimalna do 8 stepeni.

SRBIJA: Ujutru mraz i magla ponegde. Tokom dana sunčani periodi sa malo oblaka. Vetar slab istočni i jugoistočni ili promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -6, a maksimalna do 8 stepeni.

NAREDNI DANI: Do kraja iduće sedmice suvo i stabilno vreme uz porast dnevne temperature. Međutim, u jutarnjim satima se očekuje mraz i magla, koja se može zadržati duže u nekim predelima, a posebno u Vojvodini i po kotlinama i u dolinama reka. U sunčanim oblastima i na planinama temperature znatno iznad proseka za ovo doba godine, a u maglovitim predelima neće prelaziti 0. S obzirom da u narednoj sedmice neće biti značajnijeg vetra, vazduh će biti zagađeniji u gradskikm sredinama.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povoljan uticaj. Poseban oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i reumatskih bolova. Preporučuje se adekvatno odevanje.

dnevnik.rs / novosadski.info