Vučević: Stranka pred vrlo teškom kampanjom i izborima

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je njegova stranka spremna za predstojeće izbore, ocenjujući da će i izborna kampanja i izbori biti vrlo vrlo teški za SNS.

U pravu je predsednik Vučić kada govori da su izbori jako teški za onoga ko želi da pobedi rekao je Vučević. Izbori su laki samo za onog ko nema odgovornost, kome je svejedno kako će proći. Za onog ko hoće da pobedi, i izborna kampanja i izbori su vrlo vrlo težak proces.

U izbornoj kampanji SNS će predstaviti svoje rezultate, ali pre svega će govoriti o planovima za budućnost. Kako je rekao Vučević, naprednjaci će govoriti o planovima koje će realizovati ako dobiju podršku građana i još više će potencirati da je SNS, kao stranka, spremna da i dalje snosi odgovornost prema građanima.

Želimo da budemo još agilniji u našem radu, da one koji se nisu dobro pokazali promenimo i da ubacimo nove ljude na određana mesta, da kandidujemo nove ljude i da ih građani upoznaju. Želimo da pokažemo da se i mi menjamo, da pokažemo da smo kao politička organizacija spremni da budemo zaista iznad svega odgovorni i svesni obaveza koje ima stranka s najvećem podrškom kod građana rekao je Vučević.

Vučević smatra da će u izbornoj kampanji biti raznih lista i raznih uticaja, i da neće biti lako za SNS, koji je osam godina na vlasti. Jer, kako je naveo, ako SNS ne bude imao većinu, svi dugi će se se ujediniti protiv njega.

Danas to nekome deluje neverovatno, ali prvi put kada ostali budu imali jedan ili dva mandata više, oni će se ujediniti protiv nas. Verujem da je većina u našoj stranci i svesna toga rekao je Vučević.

Sumirajući prošlogodišnje rezultate koji su postignuti u Novom Sadu, Vučević je izjavio da je zadovoljan, ali da bi voleo da je urađeno još više. Jer, uvek fali još koji kilometar puta, vodovoda i kanalizacije, novih bandera, gradskih autobusa, učionica.

Sređuje se podgrađe, zaštićen Almaški kraj

Vučević je izrazio zadovoljstvo zbog toga što se sređuje petrovaradinsko podgrađe, što je zaštićen Almaški kraj, što su otvorene kulturne stanice u različitim delovima grada, gradi se Muzičko-baletska škola. Novi Sad je, zbog svega što je urađeno, postao vidljiv na mapi evropskih i svetskih država.

Prirodno je to, da želimo još više i hoćemo da radimo još više, rekao je Vučević. Budžet nam je duplo veći nego pre sedam godina. Imamo 15 odsto više zaposlenih, duplo veći rast broja turista u Novom Sadu nego pre šest-sedam godina, uspeli smo da svi đaci prvaci dobiju besplatne udžbenike, prvi smo uveli subvencionisanje boravka dece u privatnim vrtićima, napravili smo revolucionarno, da bude potpuno besplatno u državnim vrtićima, a reč je o 16.500 mališana, osvojili smo dve evropske titule, otvorili pet fabrika, pregovaram s predstavnicima još tri koji žele da dođu. Svim tim sam zadovoljan.

Ne precenjujući, ali i ne potcenjujući sebe, napravili smo mnogo dobrih stvari, to ne može da vidi samo onaj ko neće. A prirodno je da kažete: ljudi, treba još više da uradimo. Ako volite svoj grad i ovaj posao, onda uvek treba da gledate šta ste još mogli uraditi, rekao je Vučević.

Spens u „Planu 2025

Vreme je za suštinsku i dubinsku rekonstrukciju Spensa. Sarađujemo s Evropskom bankom za obnovu i razvoj, dobili smo od njih preliminarno i stručno mišljenje, pripremili smo za ovu godinu novac za rekonstrukciju zatvorenog bazena, koji curi od 1999. godine. Gledamo da obezbedimo od ministra Ljajića grant ili milion evra bespovratno za projekat kompletne rekonstrukcije, što je predsednik Vučić i najavio predstavljajući „Plan 2025”. Na Spensu će se kompletno zameniti krov, fasadni omotač, rekonstruisaće se stepenice, Ledena dvoranana – rekao je Vučević.

Kako je naveo, mislio je da će se prošle godine krenuti sređivanje centra Novog Sada, ali dok je urađen projekat ušlo se u kasnu jesen i nije želeo da centar bude raskopan u decembru, pred praznike, i da graditelje uhvati zima.

I da ne bude da to radimo zbog izbora. Kad prođu izbori, u kasno proleće krenućemo u sređivanje centra Novog Sada, rekao je Vučević.

Tanjug / novosadski.info