Ujutru mraz, tokom dana sunčano i toplije

NOVI SAD: Ujutru mraz, a tokom dana sunčano i toplije nego u subotu. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -5, a maksimalna 10 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru mraz. Tokom dana sunčano uz porast maksimalne temperature za oko 5, 6°C u odnosu na subotu. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -7, a maksimalna do 11 stepeni.

SRBIJA: Ujutru jači mraz na jugu Srbije, a na severu slabiji. Tokom dana sunčano uz porast maksimalne temperature za oko 5, 6°C u odnosu na subotu. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -12, a maksimalna do 12 stepeni.

NAREDNI DANI: Početkom iduće sedmice još toplije uz naoblačenje sa prolaznom kišom u ponedeljak krajem dana. Toplo vreme biće i u utorak, a u sredu malo hladnije sa kišom povremeno, a u planinama sa snegom. U četvrtak suvo sa sunčanim intervalima, a u petak i subotu su ponovo moguće padavine: kiša u nižim predelima i sneg u planinama.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološka situacija pogodovaće većini hronočnih bolesnika. Blagi oprez savetuje se osobama sa srčanim tegobama, naročito u jutarnjim satima. Nervoza, pospanost i glavobolja su moguće kod meteoropata.

Novosadski Portal / Dnevnik