Naoblačenje, mogući pljuskovi

NOVI SAD: Toplo uz postepeno naoblačenje i moguću pojavu kratkotrajne kiše ili lokalnih pljuskova. Vetar umeren južni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 16, a maksimalna 25 stepeni.

VOJVODINA: Toplo uz postepeno naoblačenje i pojavu kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova s grmljavinom. Kiša se očekuje napre na severu, a na kraju dana na jugu. Vetar umeren do pojačan južni i jugoistočni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 27 stepeni.

SRBIJA: Toplo i pre podne suvo uz postepeno naoblačenje i pojavu lokalnih pljuskova s grmljavinom krajem dana. Kiša se očekuje najpre na severu, a zatim na zapadu, dok bi na krajnjem istoku i jugoistoku bilo suvo do večernjih sati. Vetar umeren do pojačan južnih pravaca. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 10, a maksimalna 29 stepeni.

NAREDNIH DANA: Za vikend prijatno toplo sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka, ali nestabilno. U subotu će biti češće kiše i pljuskova na jugu.

BIOMETEOROLOŠ-KA PROGNOZA: Usled očekivane biometeorološke situacije oprez se savetuje srčanim bolesnicima, kao i osobama sa disajnim problemima. Meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, bolova u mišićima i pada koncentracije će u drugom delu dana biti u pojačanju. Preporučuje se posebna pažnja u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik