Toplo i promenljivo

Očekuje se toplo i promenljivo vreme uz kratkotrajne pljuskove.

NOVI SAD: Toplo i promenljivo sa sunčanim intervalima uz dnevni razvoj oblaka i moguću pojavu kratkotrajnih lokalnih pljuskova. Vetar ujutru slab južni, a popodne zapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 16, a maksimalna do 27 stepeni.

VOJVODINA: Toplo i nestabilno uz sunčane intervale i dnevni razvoj oblaka sa pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova. Vetar slab, pre podne južni, a popodne zapadni ili promenljiv, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 14, a maksimalna 28 stepeni.

SRBIJA: Bez bitnije promene: toplo i nestabilno uz sunčane intervale i promenljivu oblačnost uz jači dnevni razvoj oblaka sa pojavom kratkotrajne kiše i lokalnih pljuskova sredinom dana i popodne. Vetar slab, pre podne južni, a popodne zapadni ili promenljiv, u zoni pljuskova na kratko pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna jutarnja temperatura 12, a maksimalna 29 stepeni.

NAREDNIH DANA: Iduće sedmice se nastavlja toplo i nestabilno vreme sa povremenom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom, ali i sunčanim periodima. Maksimalne dnevne temperature će biti malo iznad 25 stepeni u većini dana.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološka situacija biće relativno nepovoljnaza za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima i osobama sa hipertenzijom. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com