Sunčano i vrućina, temperatura oko 36 stepeni

NOVI SAD: Sunčano i vrućina. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 20, a maksimalna oko 36 stepeni.

VOJVODINA: Sunčano i vrućina. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 18, a maksimalna 37 stepeni. Uveče suvo i vrlo toplo.

SRBIJA: Sunčano i još veća vrućina nego u subotu uz maksimalne temperature u većini mesta malo iznad 35, a ponegde i do 38 stepeni. Vetar umeren južni i jugoistočni, u južnom Banatu povremeno pojačan. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 24 stepena, a maksimalna 38 stepeni. Uveče suvo i vrlo toplo.

NAREDNIH DANA: U ponedeljak takođe vrućina, ali popodne i krajem dana stiže osveženje sa kišom i lokalnim pljuskovima na sever i zapad Srbije, dok će u centralnim i južnim krajevima ostati suvo i vrlo toplo. U utorak u svim krajevima znatno svežije sa kišom i pljuskovima. Do kraja iduće sedmice biće prijatnije vreme, bez vrućine i sa mogućom kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Zbog ekstremne maksimalne dnevne temperature vazduha i vrlo visokog indeksa UV zračenja savetuje se smanjenje fizičkih aktivnosti i izbegavanje direktnog izlaganja suncu. Hroničnim bolesnicima se preporučuje oprez i strogo pridržavanje propisane terapije. Kod meteoropata su mogući bolovi u mišićima, nervoza i glavobolja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay