Od Pokrajinske vlade učenicima u Vukovaru 3,4 miliona dinara za školsku opremu

Podsekretar u Sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Nebojša Vojnović i direktor Fonda za izbegla, prognana i raseljena lica Duško Ćutilo, boravili su danas u Vukovaru. Oni sa sa predsednikom Zajedničkog veća opština Vukovar Srđanom Jeremićem posetili nekoliko osnovnih škola gde su tradicionalno uručili školsku opremu vrednu 3,4 miliona dinara za učenike koji u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji pohađaju nastavu na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu.

Sredstvima Pokrajinske vlade, preko Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, obezbeđene su radne sveske svim osnovcima, kao i školske torbe za sve prvake koji će u predstojećoj školskoj godini pohađati nastavu na srpskom jeziku i ćirilčnom pismu.

“Čast mi je da vam danas poželim uspešnu i produktivnu školsku godinu, a posebno polaznicima prvih razreda koji u ovoj izazovnoj situaciji otvaraju jedno novo poglavlje. Na tom putu im želim mnogo sreće i radosti koje on sa sobom nosi“, istakao je Vojnović i naglasio da će Pokrajinska vlada, kao i druge institucije AP Vojvodine, uvek biti oslonac i podrška srpkom narodu van granica matične zemlje.

Predsednik Zajedničkog veća opština Vukovar Srđan Jeremić zahvalio je na dosadašnjoj uspešnoj i kontinuiranoj saradnji i nesebičnoj podršci koju Pokrajinska vlada pruža srpskoj zajednici u Republici Hrvatskoj, jer bi, kako je istakao, opstanak i ostanak srpskog naroda na svojim ognjištima bez toga bio neostvariv i nemoguć.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV