Počinje punjenje sistema daljinskog grejanja

Javno komunalno preduzeće “Novosadska toplana” počela je punjenje kućnih instalacija u objektima na celokupnom sistemu daljinskog grejanja. Izuzetak su objekti u kojima je prijavljeno curenje na kućnim instalacijama, kao i oni koji nisu izmirili dugovanja prema tom gradskom preduzeću.

U ovom trenutku je najvažnije da korisnici obrate pažnju na kućne instalacije i da, ukoliko primete curenje, to odmah prijave, poručuje Ivana Stanimirović iz “Toplane”. Takođe, apeluje na sve korisnike koji su ranije prijavili radove na kućnim instalacijama da ih odjave kako bi grejna sezona, bez problema, počela na vreme.

U toku su radovi i na rekonstrukciji vrelovoda na Pozorišnom trgu, Bulevaru oslobođenja i u ulicama: Braće Ribnikar, Pap Pavla i Valentina Vodnika, kaže Ivana Stanimirović. Svi radovi su u završnoj fazi i neće uticati na početak grejne sezone, objašnjava Stanimirovićeva i dodaje da nije došlo do izmene režima saobraćaja.

Ona podseća da grejna sezona počinje prvog oktobra, a ukoliko tri večeri uzastopno temperature budu 12 stepeni ili niže, može da počne i ranije, ali ne pre 15. septembra i zaključuje da je JKP ,,Novosadska toplana“ spremna za novu grejnu sezonu.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV