Druga nedelja “Novosadskog dečijeg leta 10”

Druga nedelja “Novosadskog dečijeg leta 10” je pred nama i trajaće do 20. septembra. Ovu manifestaciju, iako u drugačijem duhu, organizujemo pod sloganom “Dah planete, vapi dete” i to 26. septembra, navodi se u saopštenju.

Ovu nedelju “NSDL 10” naši njmlađi sugrađani će imati priliku da uče o drveću i kako ono diše, šta je drugarstvo, šta su to arheobotaničke bašte, koji su stari i novi majstori i umetnici, gde sve žive gljivice, kad je dobro reći “ne”, kroz koje gradove prolazi Dunav, a oprobaće se i u pikadu i zumbi.

Spisak svih radionica nalazi se na linku.

Predstojeće dve nedelje bogatog zabavno-edukativnog i sportskog programa koji su pripremili Galerija Matice srpske, Spomen-zbirka Pavla Beljanskog, Muzej Vojvodine, Prijatelji dece Novog Sada, Centar za obrazovanje “Kefalo”, Centar za edukaciju ” Crown Education “, Centar za proizvodnju znanja i veština, Adrenalin park “Zemlja čuda”, Vojvođanska pikado Federacija, Kapuaera akademija Novi Sad, Škola fudbala “Siniša Mihajlović”, Kinesis Mix i Dečiji kulturni centar Novi Sad.

Kako smo vam već najavili, zbogpandemije nije planirano svečano otvaranje, dok će se radionice nesmetano organizovati onako kako su naši prijatelji zamislili, a uz poštovanje odgovarajućih preventivnih mera radi zaštite naših najmlađih sugrađana.

Programi će se, osim na gore pomenutim lokacijama, održavati i uKulturnim stanicama Barka, Svilara i Eđšeg, kao i u dvorištu Arhiva Vojvodine.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV