Počinje drugi vikend Egzitovog Lajf strima

Drugi vikend Egzitovog Lajf strima počinje večeras u 20.20 sati, a otvoriće ga specijalni set Šarlote de Vit snimljen na tvrđavi Mogren u Budvi, s kojim Egzit lansira novi projekat pod nazivom InfinitIks, gde se, u skladu s modernim globalnim trendovima u promociji destinacija, spajaju najveća muzička imena s najlepšim lokacijama širom sveta.

Uz Šarlot će se emitovati i setovi Marsela Detmana u 21.50 i Tijane T u 23.20, snimljeni na Petrovaradinskoj tvrđavi. Petak, 25. septembar, biće rezervisan za nastupe hit-mejkera Mahmuta Orhana, koji će biti emitovan u 20.20 sati, zatim legendarnog Pola Van Dajka s početkom u 21.35, domaćeg dua „Vantiz” u 22.45, te Lejdi Li u 23.35. U subotu, 26. septembra, onlajn publiku širom sveta očekuju snimci nastupa tehno-magova Adama Bejera u 20.20 časova i Bena Kloka u 21.50, kao i nastup zvezde u strelovitom usponu Ese Ekren u 23.50.

U nedelju, 27. septembra, drugi striming vikend zatvoriće svojim nastupima Satori lajv s početkom u 20.20 sati, Hot Sins 82 u 21.35 i Kristijan Molnar u specijalnom b2b izdanju s After Afeir u 23.35. Svi strimovi moći će da se prate na zvaničnom sajtu, Jutjub kanalu i Fejsbuk stranici Egzit festivala, kao i na sajtu Life Streama.

Kao integralni deo snimaka svih nastupa emitovaće se video-materijali i poruke koje govore o misiji Lajf strima i radu Svetskog programa za hranu Ujedinjenih nacija. Takođe, biće predstavljene i brojne kulturne i turističke znamenitosti Novog Sada i Srbije. Tokom Lajf strima biće moguće donirati direktno Svetskom programu za hranu putem njihovih zvaničnih stranica.

Prvi tizer snimak, i to onaj nastupa Šarlot de Vit, snimljen na Petrovaradinskoj tvrđavi, emitovan je 5. septembra. Ulovio je 575.000 pregleda i odjeknuo u svetskoj muzičkoj industriji, kako zbog jedne od najspektakularnijih produkcija ove godine, tako i zbog činjenice da je Egzit jedan od retkih muzičkih festivala na planeti koji je, umesto virtuelnog sveta, publici ponudio punokrvno živo iskustvo.

Prvi vikend Egzitovog Lajf strima okupio je do sada preko milion i po ljudi iz celog sveta! Među snimcima vodećih svetskih elektronskih zvezda, koje su od 3. do 6. septembra nastupile na Petrovaradinskoj tvrđavi, prednjači tehno-set Šarlot de Vit s 575.000 gledalaca na „Jutjub” i „Fejsbuk” stranicama. Sledi Karl Coks s 300.000 pregleda, dok su inspirisani Blek Kofi i Nina Kravic za samo nekoliko dana do sada zajedno uhvatili više od 280.000 pregleda. Očekuje se da će te brojke u narednim sedmicama višestruko porasti, te da će ukupna gledanost oba vikenda Lajf strima do kraja godine preći deset miliona!

Novosadski Info / Dnevnik.rs