Zahlađenje sa kišom

NOVI SAD: Naoblačenje sa kišom i padom temperature. Vetar ujutru slab jugoistočni, a zatim umeren severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 10, a maksimalna 13 stepeni.

VOJVODINA: Zahlađenje i naoblačenje sa kišom. Vetar ujutru južni i jugoistočni, a zatim u skretanju na umeren severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 9, a maksimalna 17 stepeni. Uveče kiša u većini krajeva.

SRBIJA: Naoblačenje i zahlađenje sa kišom, najpre na zapadu i severu Srbije. Na istoku i jugu će ostati suvo i toplo do popodne, a kasnije popodne se očekuju lokalni pljuskovi na tom području, a temperatura u padu. Biće obilnijih padavina u drugom delu dana. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 8, a maksimalna 23 stepena. Uveče kiša u većini krajeva.

NAREDNIH DANA: U utorak znatno hladnije i kiša u većini predela, a dnevna temperatura samo malo iznad 10 stepeni. Na visokim planinama moguća je susnežica i sneg. U sredu i četvrtak malo toplije uz novu kišu u četvrtak i petak.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolju i bolove u kostima i mišićima. Preporučuje se adekvatno odevanje. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com