Jutro hladno, dan topao

NOVI SAD: Pretežno sunčano i toplije. Vetar umeren jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 19 stepeni.

VOJVODINA: Jutro vrlo hladno. Ponegde slab prizemni mraz uz moguću sumaglicu i maglu. U toku dana pretežno sunčano i toplije. Vetar umeren južni, u južnom Banatu povremeno pojačan jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 2, a maksimalna 20 stepeni.

SRBIJA: Jutro vrlo hladno, ponegde slab prizemni mraz, a po kotlinama i dolinama reka zapadne i južne Srbije sumaglica i magla. U toku dana pretežno sunčano sa malo oblaka i toplije. Vetar slab južni, u Pomoravlju i Podunavlju umeren, u južnom Banatu pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 21 stepen.

NAREDNIH DANA: U četvrtak i petak pretežno sunčano i još toplije tokom dana, ali sa pojavom jutarnje magle. U subotu i nedelju promenljiva oblačnost i svežije uz moguću pojavu kratkotrajne kiše.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivane biometeorološke prilike biće povoljne za većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se savetuje osobama koje imaju kardiovaskularna i psihička oboljenja. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu nervoze, umora i pada koncentracije.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com