Više sunca, maksimalno do 20 stepeni

​​​​​​​NOVI SAD: Razvedravanje uz sunčane periode tokom dana. Vetar slab jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 9, a maksimalna do 20 stepeni.

VOJVODINA: Postepeno razvedravanje. Oblaci se razilaze i odlaze na istok, pa će toko dana biti dužih sunčanih perioda uz umerenu oblačnost i toplije vreme. Vetar slab južni i jugoistočni, u južnom Banatu krajem dana umeren i u pojačanju toko noći ka utorku. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 20 stepeni.

SRBIJA: Postepeno razvedravanje. Oblaci se razilaze i odlaze na istok, pa će sredinom dana i popodne biti dužih sunčanih perioda uz umerenu oblačnost i toplije vreme. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna od 21 stepen.

NAREDNIH DANA: U utorak duži sunčani periodi uz umerenu oblačnost i toplo za ovo doba godine, oko 20 stepeni stepeni u toku dana. U sredu se očekuje prolazna kiša i malo svežije vreme. Samo bi na severu Srbije ostalo suvo. U četvrtak razvedravanje i za naredni vikend suvo sa sunčanim periodima i toplije od proseka po današnjoj prognozi.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivana biometeorološka situacija može doprineti smanjenju tegoba kod hroničnih bolesnika. Izvestan oprez se i dalje savetuje osobama sa srčanim i cerebrovaskularnim tegobama. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i poremećaja sna. Usled priliva nešto toplijeg vazduha savetuje se izbegavanje većih fizičkih napora.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug