Izložba radova Vladimira Lalića u Kulturnoj stanici “Svilara”

Izložba radova Vladimira Lalića ” Voir à travers moi -You see through me ” biće otvorena večeras od 18 časova u maloj i velikoj sali Kulturne stanice „Svilara“ u Novom Sadu.

Vladimir Lalić će se novosadskoj publici predstaviti novom serijom radova na pleksiglasu koji do sada nisu izlagani.

Nakon brojnih izložbi u Parizu, Njujorku, Singapuru, Trstu i Beogradu, umetnik će izložiti radove koji su rezultat eksperimentisanja sa novim medijumima i materijalima ostajući dosledan prepoznatljivom crtačkom rukopisom kojim upotpunjuje sopstvenu mitologiju i produbljuje lični imaginarijum.

U novim radovima umesto papira upotrebljava pleksiglas, praveći od više ploča slojevite crteže-objekte koji pored linije i boje odaju utisak treće dimenzije kao i igru prelamanja senki.

Poseban novi segment u njegovom stvaralaštvu sačinjavaju i zvučno-vizuelne instalacije, objekti sa led rasvetom i implementiranim zvučnicima, koji čine ovu izložbu interaktivnom.

U maloj sali biće izloženi crteži na pleksiglasu u potpunom mraku, gde će posetioci ulaziti samo sa svetlom iz mobilnih telefona ili baterijskih lampi, stvarajući svojevrsni teatar senki.

Izložba je otvorena do 10. novembra.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV