Promocija knjige i izložba u Američkom kutku

U Američkom kutku, u Novom Sadu će se u predstojećim danima održati dva zanimljiva događaja, promocija knjige i otvaranje izložbe.

Promocija knjige “Bunt dece socijalizma”, autora Dušana Vesića, se održava u četvrtak, 29. oktobra sa početkom u 18:30 časova. O knjizi će govoriti naš novinar Vitomir Simurdić i sam autor.

Knjiga Bunt dece socijalizma posvećena je prvoj generaciji jugoslovenskih novotalasnih bendova. Ovo je prva, sistematska, detaljna priča uz obilje zanimljivih i manje poznatih podataka. Autor je svedok koji je pratio Novi talas tokom njegovog nastanka, ali i pažljivi i odmereni hroničar koji sa vremenske distance dočarava i približava najzanimljiviji period Yu rokenrola. (Azra, Električni orgazam, Film, Haustor, Idoli, Lačni Franz, Pankrti, Paraf, Parlament, Pekinška patka…)

Registracija je potrebna kako bi se omogućila potrebna fizička udaljenost tokom događaja. Prijavite se popunjavanjem kratkog formulara na sajtu Amerićkog kutka.

Američki Kutak Novi Sad takođe poziva zainteresovane na otvaranje izložbe „Trip pop“ novosadskog umetnika Tarko Janoša, koje će se održati u petak, 30. oktobra u 19 časova.

Tarko Janoš je rođen 1980. godine u Novom Sadu gde je diplomirao na Akademiji umetnosti na odseku za grafiku 2004. godine, kod profesora Milana Stanojeva. Na istom fakultetu je završio master studije. Član je SULUV-a od 2006. godine. Trenutno je na doktorskim studijama na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, likovni smer.

Ukoliko ste zainteresovani za ovaj događaj, registracija je potrebna kako bi se omogućila potrebna fizička udaljenost tokom događaja. Prijave se vrše popunjavanjem kratkog formulara!

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV