Sunčano pa oblačno

NOVI SAD: Sunčani periodi u prvom delu dana, a popodne naoblačenje s manjom šansom za kišu. Vetar umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 14 stepeni.

VOJVODINA: Sunčani periodi u prvom delu dana, a kasnije naoblačenje uz manju šansu za kišu. Vetar umeren severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 15 stepeni.

SRBIJA: Ujutru doći do razilaženja oblaka uz sunčane intervale tokom dana i manji pad temperature. Na višim planinama iznad 1.500 mnv će ujutru osvanuti par centimetara snega. Vetar umeren severozapadni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 5, a maksimalna 15 stepeni.

NAREDNIH DANA: U subotu pretežno oblačno sa mestimičnom pojavom slabe kiše, a u nedelju suvo sa sunčanim periodima i malo oblaka. Početkom iduće sedmice hladna jutra s maglom, a tokom dana manji porast temperature.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološke prilike uticaće nepovoljno na hronično obolele, a najizraženije tegobe mogu osetiti cerebrovaskularni bolesnici i astmatičari. Meteoropate mogu osetiti nervozu, glavobolju i bolove u kostima. Preporučuje se adekvatno odevanje i smanjena fizička aktivnost. Učesnicima u saobraćaju se savetuje povećan oprez.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug