JKP Vodovod i kanalizacija: Ponosni smo na visoko priznanje

Povodom državnog praznika 11. novembra, Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, odlikovao je JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad zlatnom medaljom za zasluge zbog, kako se navodi u dopisu, „izuzetnih aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid-19“.

Odmah na početku pandemije, u martu mesecu, preduzeće je povećalo proizvodnju dezinfekcionog sredstva natrijum hipohlorit u rastvoru od 1% i započelo njegovu distribuciju, ne samo na nivou grada Novog Sada, već i na nivou cele države. Preduzeće, navode u Vodovodu, poseduje odgovarajuće kapacitete za proizvodnju dovoljnih količina ovog sredstva za dezinfekciju.

Veoma je važno što su u svakom trenutku mogle na vreme i u punom obimu biti snabdevene bolnice, zdravstvene ustanove, predškolske ustanove, škole, domovi za stare, kao i drugi objekti od strateškog značaja, koji su najvažniji u procesu očuvanja zdravlja građana i sprečavanja širenja zarazne bolesti kovid-19, poručuju iz Vodovoda.

Preduzeće je od početka pandemije, u prvom redu, natrijum hipohloritom snabdevalo bolnice i druge zdravstvene ustanove, ali s obzirom na to da raspolaže dovoljnim količinama ovog sredstva, snabdevaju se i sve druge zainteresovane ustanove, preduzeća i organizacije.

U normalnim okolnostima natrijum hipohlorit se koristi za dezinfekciju vode, a efikasan je i za dezinfekciju površina. Svetska zdravstvena organizacija preporučuje ovo sredstvo i za uništavanje koronavirusa. JKP „Vodovod i kanalizacija“ zdravstvenim ustanovama i strateškim objektima isporučuje količine koje preporuči Republički fond za zdravstveno osiguranje. Od 1.000 litara koncentrata moguće je dobiti 10.000 litara rastvora za upotrebu.

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Novi Sad je ponosno na visoko priznanje koje mu je dodeljeno i svakako će nastaviti da svojim aktivnostima doprinosi u sprečavanju širenja zarazne bolesti kovid-19, navodi se u saopštenju.

Sva preduzeća, organizacije i ustanove mogu besplatno da pozovu Kontakt centar JKP „Vodovod i kanalizacija“ na broj 0800 333-021 i dobiju detaljne informacije u vezi s isporukom natrijum hipohlorita.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik