Debata “Žene naše kinematografije” danas na Zoom-u

Magazin “Iz Off -a” iz Novog Sada danas od 20 časova će realizovati temat “Žene naše kinematografije” onlajn preko Zoom aplikacije i poziva sve zainteresovane da se priključe, najavili su organizatori.

Zanimljiva tema pokušava da odgovori na pitanje – Ko su bile jugoslovenske rediteljke i scenaristkinje, osim Soje Jovanović?

Pet mladih filmskih radnica/scenaristkinja će probati da analizira temu sa takvim pitanjem, predstavljajući lik i delo Vere Crvenčanin Kulenović, Vere Belogrlić, Zore Dirnbah, Oje Kodar i Suade Kapić.

U razgovoru – debati će učestvovati autorke tekstova Marija Pejin, Mina Petrić, Mina Milošević, Divna Stojanov i Verica Arsić , kao i ilustratorke Sara Stošić, Tijana Mihajlović, Sofija Kamasi, Dajana Đukić i Neda Rakić.

Organizatori upućuju zainteresovane da posete sajt www.izoffa.com ili Facebook stranicu događaja www.facebook.com/izOffa i prijave se za učešće.

Temat “Žene naše kinematografije” nastao je uz podršku programa “LOKOMOTIVA – lokalna omladinska inicijativa” koji realizuju udruženja „HMM…“ i „BalkanIDEA Novi Sad“.

Program je deo projekta “Novi Sad – Evropska prestonica mladi” koji sprovodi Omladinski savez udruženja “OPENS” sredstvima Grada Novog Sada i Ministarstva kulture i informisanja.

Novosadski Info / RTV / Foto: RTV