Oblačno, kiša, hladnije

​​​​​​​NOVI SAD: Oblačno s kišom i padom temperature tokom dana. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo ispod normale. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 8 stepeni.

VOJVODINA: Zahlađenje s kišom. Ujutru će biti toplije nego uveče. Duvaće umeren severni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 10 stepeni.

SRBIJA: Naoblačenje s kišom i zahlađenje zahvata najpre sever i zapad. U jutarnjim satima će biti toplije nego uveče na severu usled pada temperature tokom dana. Duvaće umeren severni vetar. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura 3, a maksimalna 14 stepeni.

NAREDNIH DANA: U subotu hladnije sa susnežicom i snegom u zapadnim i centralnim predelima, na istoku i jugu je verovatnija kiša, a na severu Vojvodine suvo. U nedelju i dalje oblačno uz kišu, susnežicu i sneg.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Usled očekivane biometeorološke situacije hroničnim bolesnicima i osetljivim osobama se savetuje izvesna opreznost. Poseban oprez se savetuje astmatičarima, cerebrovaskularnim i srčanim bolesnicima. Osetljive osobe mogu osećati pojačane meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, razdražljivosti i bolova u kostima i zglobovima. U saobraćaju je neophodna izuzetna opreznost.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Tanjug