Hladno, suvo i malo sunca

NOVI SAD: Suvo i promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. Vetar umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -3, a maksimalna 3 stepena.

VOJVODINA: Suvo uz sunčane periode. Više oblaka biće u Banatu gde je ujutru moguće malo snega. Vetar umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -3, a maksimalna 4 stepena.

SRBIJA: Na severu suvo uz malo sunčanih intervala. U zapadnim i centralnim predelima slab sneg, pa suvo, a na jugu i na Homoljskim planinama oblačno sa slabim snegom tokom većeg dela dana. Vetar umeren severozapadni, u Negotinskoj krajini pojačan. Pritisak oko ili malo iznad normale. Minimalna temperatura -4, a maksimalna 4 stepena.

NAREDNIH DANA: Od četvrtka do nedelje sledi svakodnevni pad temperature, pa ćemo imati ledene dane u petak i za vikend. Povremeno će padati sneg, a u nedelju suvo s jakim mrazem.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Relativno nepovoljne biometeorološke prilike za hronično obolele. Oprez se savetuje srčanim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Bolovi u mišićima i zglobovima, kao i poremećaji sna su moguće meteoropatske reakcije. Dodatna pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik