Proleće u februaru

​​​​​​​NOVI SAD: Toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz umerenu oblačnost. Vetar slab jugoistočni i južni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 6, a maksimalna 15 stepeni.

VOJVODINA: Toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz promenljivu oblačnost. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 4, a maksimalna 17 stepeni.

SRBIJA: Toplo za ovo doba godine sa sunčanim intervalima uz promenljivu oblačnost. Vetar slab južnih pravaca. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 18 stepeni.

NAREDNIH DANA: Za vikend vrlo toplo za ovo doba godine uz duže sunčane periode. Najtoplije će biti u nedelju sa maksimalnim temperaturama do 22 stepena. U nedelju krajem dana naoblačenje i kiša na severu. Od ponedeljka sledi pad temperature uz oblačnije vreme s kišom povremeno, ali za sada bez jakog zahlađenja.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološka situacija može imati relativno povoljan uticaj. Hipertoničarima i nervno labilnim osobama se savetuje izvestan oprez. Od meteoropatskih reakcija mogući su glavobolja i pospanost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i boravak u prirodi.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik