Ministarka pravde u poseti Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa ministarkom pravde Majom Popović. Ona je danas u poseti Gradu Novom Sadu, a pored predstavnika lokalne samouprave, posetiće i organe sudstva u gradu. Gradonačelnik je pozdravio njene napore da, u ime Vlade Srbije, sprovodi nepokolebljivu borbu protiv korupcije i kriminala.

On se u razgovoru osvrnuo na prošlogodišnje dešavanje, kada je u cilju poboljšavanja uslova za rad Odeljenja za suzbijanje korupcije, završena rekonstrukcija prostorija u Višem sudu i Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, uz pomoć kompanije “Srbijagas”.

Oni su razgovarali i o planovima resornog ministarstva kada je reč o širenju kadrovskog plana vezanog za teritoriju pojedinih opština u Vojvodini, kao i o proširenju mreže sudova. Ministarka je naglasila i da je pre mesec dana imala sastanak u Novom Sadu sa predsednicom Osnovnog suda u Novom Sadu Tamarom Radović sa kojom je razgovarala o unapređenju rada Osnovnog suda u Novom Sadu putem rešavanja logističkih i kadrovskih pitanja.

Gradonačelnik i ministarka su razgovarali i o izgradnji nove Palate pravde u Novom Sadu koja je planirana na uglu ulica Maksima Gorkog i Stražilovske, čime će biti poboljšani uslovi rada zaposlenih u zgradi suda u Sutjeskoj ulici.

Gradonačelnik Vučević je ministarki Popović poželeo uspešan rad i da nastavi, zajedno sa svojim kolegama iz ministarstva, da čuva pravni poredak Republike Srbije.

Novosadski Info / RTV / Foto: Grad Novi Sad