Hladno s kišom i susnežicom

NOVI SAD: Hladno i promenljivo oblačno s mogućom kišom i susnežicom tokom dana. Vetar slab do umeren severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna 6 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru slab mraz, a tokom dana promenljivo oblačno i hladno s kratkotrajnom kišom, susnežicom, pa i vlažnim snegom. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -2, a maksimalna 8 stepeni.

SRBIJA: Ujutru slab mraz ponegde, a tokom dana promenljivo oblačno i hladno s povremenom kišom, susnežicom i vlažnim snegom. Uveče suvo. Vetar slab severni, u Timočkoj Krajini pojačan. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -4, a maksimalna 9 stepeni.

NAREDNIH DANA: U subotu ujutru slab mraz. Tokom dana postepeno naoblačenje koje donosi kišu, susnežicu i sneg. U nedelju i ponedeljak hladno i pretežno oblačno s kišom, susnežicom i snegom. Snežni pokrivač se može formirati i u nižim predelima.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekivana biometeorološka situacija uticaće relativno povoljno na hronično obolele i osetljive osobe. Oprez se savetuje mentalno nestabilnim i osobama sa respiratornim tegobama. Kao meteoropatske reakcije mogući su neraspoloženje i smanjenje radne sposobnosti.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com