UКIDA SE VANREDNA SITUACIJA I OTVARAJU BAZENI ZA GRAĐANSTVO OD 12. JUNA

Na današnjoj 1. vanrednoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije, s obzirom na to da su se stekli potrebni uslovi, doneta je Odluka o ukidanju vanredne situacije na teritoriji Grada Novog Sada koja je proglašena usled širenja epidemije zarazne bolesti COVID-19. Donošenjem ove odluke, naredbe i akti Gradskog štaba za vanredne situacije koji su doneti u cilju sprečavanja i suzbijanja zarazne bolesti ostaju na snazi.

Takođe, na današnjoj sednici doneta je naredba da Javno preduzeće „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ organizuje rad otvorenih bazena na SPENS-u i „Sajmištu“ , te da Gradska uprava za imovinu i imovinsko-pravne poslove organizuje rad zatvorenog bazena Sportske hale „Slana bara“ i to počev od 12. juna 2021. godine, uz poštovanje mera, smena i termina, utvrđenih ovom naredbom.

Prilikom korišćenja zatvorenog i otvorenih bazena obavezno je poštovanje sledećih mera: u smeni istovremeno može biti prisutno maksimalno 500 lica na otvorenom bazenu JP „Sportski i poslovni centar Vojvodina”, maksimalno 1000 lica na otvorenom bazenu Sportskog centra „Sajmište“ i maksimalno 100 lica na zatvorenom bazenu Sportske hale „Slana bara“. Takođe, obavezno je držanje fizičke distance od najmanje 2m, pre ulaska u kompleks bazena obavezna je provera telesne temperature i korišćenje dezobarijera, obavezno je držanje fizičke distance i u vodi, a zabranjeno je zadržavanje u holu ispred bazena.