FUDBALSKI CENTAR ”VUJADIN BOŠKOV” U VETERNIKU DOBIJA TEREN SA VEŠTAČKOM TRAVOM

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta, u prisustvu predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, potpisali su Ugovor o finansiranju programa ”Opremanje fudbalskog terena pri fudbalskom centru ”Vujadin Boškov” u Veterniku”. Pokrajinski sekretarijat finansiraće taj Program sa 45 miliona dinara.

– Zahvaljujem se Pokrajinskoj vladi na podršci u oblasti sporta i čestitam FK ”Vojvodina” na investiciji koju ćemo zajedno sprovesti, a čiji je Pokrajina finansijer. Prvi put FK ”Vojvodina” imaće pravi, kvalitetan teren, ogradu, javnu rasvetu, reflektore, odnosno najbolje uslove za treniranje i za prvotimce i za najmlađe selekcije. Sport je najbolji proces socijalizacije, a mnogo toga se vrti oko fudbala. Fudbalski centar ”Vujadin Boškov” je zaslužio da ima terene kao u Holandiji. Ovaj projekat je još jedna kockica u zajedničkom mozaiku Pokrajine i Grada, a mnogo toga nas u budućnosti očekuje, jer nam je cilj da razvijamo ovaj deo Srbije. Kao Grad uređujemo Pozorišni trg, od Uspenske crkve do Gradske kuće, a Pokrajina sređuje Srpsko narodno pozorište koje će zablistati novim sjajem – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Prema rečima Igora Mirovića, do kraja godine biće završen najsavremeniji teren, a time će se doprineti stvaranju generacija novih sportskih asova.

– FK ”Vojvodina” ima dugu tradiciju, osnovana je 1914. godine, a mi kao Novosađani imamo obavezu da taj klub pomognemo. Pre dve godine smo obnovili fudbalski teren u Subotici, tokom ove i naredne završavamo teren i stadion u Zrenjaninu, a do kraja 2021. ćemo pomoći komunalno uređenje novog sportskog kompleksa u Bačkoj Topoli, koji se gradi privatnim sredstvima i sredstvima mađarske Vlade – izjavio je Mirović.

Predsednik FK ”Vojvodina” Dragoljub Samardžić zahvalio se rukovodstvu Grada i Pokrajine na tome što prepoznaju potrebe kluba.

– Izgradnjom terena sa veštačkom travom produžićemo aktivnosti na mnogo više sati, što nam je preko potrebno. Osim prvotimaca, taj teren će koristiti omladinci koji traže svoj prostor. Oni vredno rade i nadaju sa da će jednog dana postići vrhunske rezultate, ali najvažnije je što će postati zdravi i dobri ljudi, fizički i mentalno spremni za život – zaključio je Samardžić.