Radovi od Pozorišnog trga i Uspenske crkve do Gradske kuće biće okončani do kraja novembra

Radovi na potezu od Pozorišnog trga i Uspenske crkve do Gradske kuće biće okončani do kraja novembra i ovo će postati jedan od najlepših delova Novog Sada, rekao je danas gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Vučević je sa saradnicima obišao radove na revitalizaciji koji se uveliko izvode na uređenju gradskog jezgra Novog Sada.

Radovi u prvoj fazi realizacije obuhvataju Pozorišni trg, Uspensku ulicu i deo prolaza između Srpskog narodnog pozorišta i TC “Apolo” a vrednost investicije je 378 miliona dinara.

“Radovi na uređenju ovog dela centra grada, na ovom možda najbolje organizovanom gradskom gradilištu, odvijaju se bez prestanka. Radovi na potezu od Pozorišnog trga i Uspenske crkve do Gradske kuće će biti okončani do kraja novembra i ovo će postati jedan od najlepših delova našeg grada”, rekao je Vučević.

Dodao je da će ovaj deo centra služiti na ponos Novosađana, i da više niko neće imati problema da prođe Pozorišnim trgom.

“Nastavljamo da ulažemo u Novi Sad, da stvaramo bolji, jači, razvijeni i bogatiji grad”, poručio je Vučević.

Dodao je da se izvode radovi na rekonstrukciji fasade i dekorativnog osvetljenja Srpskog narodnog pozorišta, što finansira Pokrajinska vlada, dok Zavod za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada finansira parterno uređenje i postavljanje ograde oko Uspenske crkve.

Navodi da su na Pozorišnom trgu, odnosno platou ispred SNP-a u toku su završni radovi na izgradnji fontane, kao i da je planirano da se zasadi 25 novih stabala i 708 komada žbunastih biljaka.

Ističe se da će od ukupno 8.110 kvadratnih metara površine koja se sada rekonstruiše, zelenilo zauzimati trećinu, odnosno 2.714 metara.