U VETERNIK OD 2012. ULOŽENO 1,5 MILIJARDI DINARA, GRADI SE I NOVI VRTIĆ

Treći vrtić Predškolske ustanove ”Radosno detinjstvo” u Veterniku gradi se na 2051 m2 površine, a prema rečima gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića, tu će biti upisano oko 200 dece. Samo izgradnja objekta vredna je 300 miliona dinara, a prema planu, trebao bi da bude završen polovinom jula naredne godine.

– Nikada nismo imali ovako modernu arhitekturu pri izgradnji vrtića, a prvi put predviđen je i natkriveni otvoreni deo za decu, što će omogućiti da ona tu borave u različitim vremenskim uslovima. Sa svim novim kapacitetima koje ćemo obezbediti, iduće godine biće mesta za više od 600 dece. Pred nama je završetak vrtića u Orahovoj ulici na Klisi, dupliraćemo kapacitete u Kaću i spremamo projekat za proširenje objekta u Kovilju za šta će nam trebati najmanje 100 miliona dinara. Zbog odgovornih građana koji izmiruju svoje obaveze i odgovorne politike koju vodimo u stanju smo da ulažemo u sve delove Novog Sada – istakao je gradonačelnik Vučević.

Kako je ocenio, Veternik raste veoma brzo, te je od 2012. do 2020. godine Grad u to naselje uložio milijardu i po dinara, ali slede još brojne važne investicije.

– Veterničani insistiraju na rekonstrukciji tribine FK ”Veternik” i mi ćemo učiniti sve da to rešimo, pa makar gradili novu modernu tribinu, pošto rekonstrukciju postojeće koče nerešeni imovinsko-pravni odnosi. Bez obzira na velika ulaganja, imamo još 30 posto Veternika gde treba da se izgradi kanalizacija, na desetine ulica treba još da se asfaltira, a uskoro ćemo obići radove ovde u komšiluku, na izgradnji stanova za izbegla lica – izjavio je Vučević.

Kako se čulo tokom obilaska gradilišta, ove godine biće upisano oko 1700 dece u vrtiće, a Grad Novi Sad je omogućio da njihov boravak u ustanovi bude potpuno besplatan. Takođe, Grad subvencioniše boravak u privatnim vrtićima za preko 3000 dece.

Na gradilištu vrtića u Veterniku, angažovano je dvadesetak radnika iz Turske, a gradonačelnik je činjenicu da Srbija uvozi radnu snagu, protumačio kao znak napretka i razvoja i Grada i Države. On je najavio još mnogo kapitalnih infrastrukturnih projekata za koje je u budžetu Grada namenjeno 10 milijardi dinara.