Poštari dobijaju nove najsavremenije bicikleJP „Pošta Srbije”, kompanija sa najvećom nacionalnom biciklističkom mrežom, podržalo je Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu, koje je sinoć svečano otvoreno u Novom Sadu na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i v.d. direktora Pošte Srbije, Zoran Đorđević, koji je ovom prilikom najavio i nabavku novih bicikala za dostavu pošiljaka.
„Pošta Srbije ima najveću organizovanu biciklističku mrežu u zemlji koja se koristi za dostavu pošiljaka, pretežno u Vojvodini. Zato je jedan od naših prioriteta da poštansku mrežu do kraja godine unapredimo i osavremenimo nabavkom blizu 800 novih najsavremenijih bicikala, na standardni i električni pogon, čime
ćemo našim poštarima obezbediti bolje uslove za rad, a korisnicima kvalitetniju uslugu. Istovremeno, potenciranjem ekoloških načina dostave, čuvamo i brinemo o životnoj sredini na dobrobit svih građana.

Takođe, Pošta Srbije kao društveno-odgovorna kompanija podržava razvoj sporta i inicijative kojima se unapređuje svest o dobrobiti fizičke aktivnosti i promovišu zdravi stilovi života. Biciklizam, kao sport za sve generacije i aktivnost koja povezuje građane naše zemlje kroz mrežu Pošte Srbije, ima za nas poseban značaj”, izjavio je Zoran Đorđević, v.d. direktora Pošte Srbije.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu trajaće do 15. avgusta na Petrovaradinskoj tvrđavi, a Srbija je prva zemlja u istoriji koja ga organizuje u regionu, uz pomoć, između ostalih, i Pošte Srbije, kao jednog od zvaničnih sponzora.