PREDSEDNIK SE SASTAO SA AMBASADOROM SAUDIJSKE ARABIJE! Važan susret za Srbiju!

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije Osamu Dahil Al-Ahmadija.

Vučić i ambasador Saudijske Arabije sastali su se u 9 časova u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike.

– Važna i velika stvar za Srbiju.

Sa zadovoljstvom sam primio poziv kralja Salmana bin Abdulaziza al Sauda da posetim Kraljevinu Saudijsku Arabiju, uveren da će intenziviranje političkog dijaloga i ekonomske saradnje između RS i SA pružiti snažan doprinos i poseban podstrek sveukupnom razvoju naših odnosa, pogotovo zato što u ovoj godini obeležavamo 10. godišnjicu od uspostavlјanja diplomatskih odnosa.

Informisao sam ambasadora Al-Ahmadija o razvoju događaja na Kosovu i Metohiji, kao i o celokupnoj situaciji u regionu i istakao da je za Srbiju od klјučnog interesa očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalji razvoj regionalne saradnje preko inicijativa poput Otvorenog Balkana. Saglasili smo se da je jačanje odnosa među državama regiona pravi put za opšti napredak i stabilnost, kao i da saradnja naše dve zemlje ima veliki potencijal, pogotovo u oblastima polјoprivrede, energetike, turizma i IKT.

Iskoristio sam ovu priliku da ponovim poziv kralju Salmanu da poseti Srbiju, siguran da će njegov dolazak doprineti boljem razumevanju prilika i većem stepenu podrške našoj zemlji na međunarodnoj sceni – napisao je predsednik na Instagramu.