Gašić prisustvovao svečanom defileu pripadnika MUP-a , od restorana „Konak“ do Spomenika kosovskim junacima povodom obeležavanja Dana grada Kruševca

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Bratislav Gašić prisustvovao je juče, povodom obeležavanja Dana grada Kruševca, svečanom defileu pripadnika MUP-a od restorana „Konak“ do Spomenika kosovskim junacima.

Defileu je prisustvovalo i rukovodstvo resornog ministarstva i članovi porodice potpukovnika policije Veljka Radenovića, koji je jedan od najvećih junaka srpske policije u sukobima na Kosovu i Metohiji.

Gašić je na Bagdali u Kruševcu položio venac na spomen-obeležje potpukovniku Radenoviću, koji je posthumno odlikovan ordenom zasluga za odbranu i bezbednost prvog stepena za uzorno i časno izvršavanje dužnosti i zadataka u oblasti odbrane i bezbednosti.

Na platou ispred Spomenika kosovskim junacima, pripadnici Žandarmerije izveli su egzercir, a građanima je na Bagdali predstavljen taktičko-tehnički zbor, na kojem su pripadnici MUP-a prikazali službena vozila, konje i pse.

Povodom obeležavanja Dana grada Kruševca, u 21 čas, na Bagdali, počeo je koncert Orkestra policije i prvaka Narodnog pozorišta – operskih pevača Ljubice Vraneš i Dragoljuba Bajića, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.