Sednica vlada Republike i Pokrajine 19. septembra u Novom Sadu

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, danas je za 19. septembar najavila zajedničku sednicu Vlada Republike Srbije i AP Vojvodine u Novom Sadu.

Premijerka je istakla da je i to jedan od pokazatelja da dva nivoa vlasti izuzetno dobro sarađuju i da je kao rezultat toga pokrenuto mnogo zajedničkih projekata.

“Dovodimo investitore, stopa nezaposlenosti, na primer u Inđiji je manja od pet odsto, gradimo zajedno Naučno-tehnološki park u Novom Sadu, pomažemo Institut Biosense koji će biti evropski centar za digitalizaciju u poljoprivredi, rekonstruisaćemo Klinički centar Vojvodine i još mnogo toga je pred nama, a o čemu ćemo se zajedno dogovariti u Novom Sadu”, naglasila je Ana Brnabić.

I za predsednika Pokrajinske Vlade, Igora Mirovića, nema sumnje u zajednički pravac kojim poslednjih godina idu svi predstavnici vlasti u Srbiji.

“Kada već govorimo o projektima, pre dve godine nismo imali niti jednu kompletiranu dokumentaciju za rekonstrukciju zdravstvenih centara u Vojvodini, ali onda smo udružili snage i sada već uveliko radimo”, kaže Mirović.

Sve to, saglasili su se Brnabićeva i Mirović, treba da obezbedi da bude manja migracija stanovništva iz malih sredina, poput Ade, u velike gradove, ali i da što manje ljudi poželi da napusti Srbiju.