GRADONAČELNIK VUČEVIĆ U POSETI KIPRU

Delegacija Grada Novog Sada na čelu sa gradonačelnikom Milošem Vučevićem boravi u zvaničnoj poseti Kipru. Gradonačelnik Vučević sastao se sa gradonačelnicima tri kiparska grada i to Aglancije, Nikozije i Strovolosa u Gradskoj kući u Nikoziji. Oni su razgovarali o mogućnostima uspostavljanja tešnje saradnje, posebno u oblastima omladinske politike, kulture, obrazovanja, turizma i privrede. Tom prilikom Vučević se zahvalio na srdačnom gostoprimstvu i izrazio očekivanje da će razmena iskustava o vitalnim funkcijama lokalnih samouprava značiti svim gradovima.

– Dočekani smo kao pravi, iskreni prijatelji i više od toga. Kiparska vlada, gradovi i opštine su voljni da ustanove razne oblike saradnje sa našim institucijama. Lepo je čuti o odličnoj saradnji predsednika naših država, a ne treba zaboraviti da je predsednik Kipra član Evropskog saveta koji je jasno i glasno osudio necivilizacijske takse na robu iz Srbije koje je uvela Priština. Sednica dveju vlada koja je održana krajem prošle godine, rezultirala je potpisivanjem nekoliko međudržavnih sporazuma, i očekuje se njihova dalja implementacija. Sa gradonačelnicima tri kiparska grada razgovarao sam o temama koje su zajedničke za stanovnike lokalnih samouprava, a dobra priča ide iz Novog Sada kao Omladinske prestonice Evrope i Evropske prestonice kulture. Prosto je neverovatno koliko te dve titule našem gradu otvaraju vrata širom Evrope i sveta, i Novi Sad i Srbija postali su vidljiviji i traženiji. To je pobeda Novog Sada koja je značajna za celu Srbiju – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Novosadski gradonačelnik sreo se i sa šefom Odeljenja za Istočnu Evropu, Zapadni Balkan i Centralnu Aziju Ministarstva spoljnih poslova Kipra Mikalisom Ionauom. Zvaničnici su ocenili da su istorijske veze dva naroda veoma značajne i da dobri odnosi predsednika dvaju država u mnogome doprinose povezivanju ljudi i gradova Srbije i Kipra.Tokom sastanka zaključeno je da postoje velike mogućnosti za saradnju na obostrano zadovoljstvo.

Novi Sad, 4. jul 2019. godine

Ostale vesti možete pročitati ovde.