Vrlo toplo

Sunčan i topao dan mogu samo malo pokvariti popodnevni oblaci ali bez kiše…

NOVI SAD: Pretežno sunčano i vrlo toplo sa slabim dnevnim razvojem oblaka. Vetar slab do umeren jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 18, a maksimalna 32 stepena.

VOJVODINA: Pretežno sunčano i vrlo toplo sa slabim dnevnim razvojem oblaka. Vetar umeren jugoistočni, u južnom Banatu pre podne povremeno pojačan. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 16, a maksimalna 32 stepena.

SRBIJA: Pretežno sunčano i vrlo toplo sa dnevnim razvojem oblaka i mogućom pojavom lokalnih pljuskova s grmljavinom na jugozapadu. Vetar slab do umeren istočni i jugoistočni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 14, a maksimalna 33 stepena.

NAREDNIH DANA: U nedelju i početkom iduće sedmice pretežno sunčano i vrlo toplo s dnevnim razvojem oblaka i ređom pojavom kratkotrajnih lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom na jugozapadu i u planinskim predelima. U ponedeljak krajem dana je mogući pljuskovi.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Biometeorološka situacija može biti nepovoljna za osobe sa varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu slabe koncentracije i pospanosti. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i adekvatna zaštita od UV zračenja.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik