Toplije i sunčano

​​​​​​​NOVI SAD: Ujutru magla koja se razilazi do devet sati. U toku dana znatno toplije nego juče uz duže sunčane periode. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak malo iznad normale.Minimalna temperatura 2, a maksimalna 14 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru magla u većini krajeva koja se razilazi pre podne. U toku dana toplije uz duže sunčane periode. Vetar slab južni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura 0, a maksimalna 14 stepeni.

SRBIJA: Ujutru magla na severu i po kotlinama. U toku dana znatno toplije u svim krajevima uz duže sunčane periode. Vetar slab južni i jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna temperatura -2, a maksimalna 16 stepeni.

NAREDNIH DANA: U drugoj polovini sedmice suvo i znatno toplije od proseka. Najtoplije će biti za vikend sa maksimalnim temperaturama oko 15 stepeni na severu Srbije do 20 stepeni u zapadnoj, centralnoj i u južnom delu zemlje. Biće dosta sunčanih sati u subotu i nedelju.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Očekuje se povoljna biometeorološka situacija za hronične bolesnike, izuzev kardiovaskularnih kojima se savetuje izvestan oprez. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolje i nesanice. Preporučuje se umerena fizička aktivnost.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: Dnevnik / Radivoj Hadžić