Prohladno uz promenljivu oblačnost

NOVI SAD: Prohladno uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura -1, a maksimalna oko 11 stepeni.

VOJVODINA: Ujutru slab mraz i relativno hladno tokom dana uz sunčane intervale i umerenu oblačnost. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -3, a maksimalna 11 stepeni.

SRBIJA: Ujutru slab mraz i prohladno tokom dana uz promenljivu oblačnost sa sunčanim intervalima. Preovlađivaće suvo vreme, a samo je na jugu Srbije moguća ređa pojava kratkotrajne kiše ili susnežice, a na planinama vrlo malo snega. Vetar umeren severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura -3, a maksimalna 12 stepeni.

NAREDNIH DANA: U utorak i sredu slab mraz ujutru, ali tokom dana postepeno toplije, posebno u sredu kada će dnevna temperatura preći 15 stepeni. U četvrtak sunčano i još malo toplije, a novo zahlađenje se očekuje za naredni vikend.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA: Blago smanjenje tegoba mogu osetiti hronični bolesnici, ali se oprez ipak savetuje osobama sa srčanim problemima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja i glavobolje. Savetuje se adekvatno odevanje u skladu sa temperaturom vazduha tokom dana.

Novosadski Info / Dnevnik / Foto: pixabay.com