PREDSTAVLjEN PROGRAM ”NOVOSADSKOG BIG DEČIJEG LETA”

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program ”Novosadskog BIG dečijeg leta”. Osim njega, o manifestaciji su govorile šef Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke Katarina Novaković i PR Novosadskog BIG dečijeg leta Lea Radlovački. ”Novosadsko BIG dečije leto” organizuje Dečiji kulturni centar Novi Sad već 11. godinu po redu.

– Kako se čini, deci koja raspust budu provodila u Novom Sadu sigurno neće biti dosadno. I ove godine organizatori manifestacije ”Novosadsko Big dečje leto” potrudili su se da pripreme raznovrsan program koji je i zabavan i edukativan. U Programu će uzeti učešća organizacije i pojedinci koji stvaraju za decu, ali i ustanove kulture, što je posebno važno. Deca i omladina kulturu treba da dožive kao nešto zanimljivo što će im oplemeniti slobodno vreme, kao sastavni deo svakodnevnog života. Drago mi je što će moći da se druže i da uče u Arhivu Vojvodine, Muzeju Vojvodine u Spomen zbirci Pavla Beljanskog – istakao je Dalibor Rožić.

Najveselija, letnja, dečija manifestacija biće održana od 24. juna do 28. avgusta 2021. godine. Programe su osmislile i sprovodiće ukupno 22 organizacije i ustanove koje su svoj rad posvetile deci, njihovom napretku i učenju, i osmišljavanju kvalitetnih vidova zabave i sportskih aktivnosti.

– Svečano otvaranje je predviđeno 24. juna u  holu tržnog centra ”BIG” od 18 časova. Neke od novina u programu su radionice za decu u ateljeima na Petrovaradinskoj tvrđavi Udruženja umetnika ”Likovni krug” i radionica namenjena roditeljima ”Kako da vaše dete bude samostalan đak” koju organizuje Udruženje roditelja ”Matica”. Muzej grada Novog Sada će decu voditi u posetu podzemnim galerijama, Arhiv Vojvodine će učiti mališane kako da prave moazik, dakle pred najmlađim Novosađanima je izuzetno sadržajan program – naglasila je PR ”Novosadskog BIG dečijeg leta” Lea Radlovački.

Gradska biblioteka je i ove godine osmislila sjajne likovne radionice i radionice izrade nakita za decu. Prema rečima šefa Dečijeg odeljenja Gradske biblioteke Katarine Novaković, za kraj manifestacije, 28. avgusta 2021. godine, predviđen je jubilarni, 20. letnji maskenbal pod nazivom “Na krilima radosti” na kojem će i deca i roditelji imati priliku da pokažu kreativnost i maštovitost u osmišljavanju kostima. 

Detaljan program manifestacije dostupan je na https://www.yumpu.com/no/document/view/65720501/knjizica-novosadsko-decije-leto-11