POČELO PRVENSTVO SRBIJE U KIK BOKSU

Prvenstvo Srbije u kik boksu, u disciplini Lou kik počelo je danas u Maloj sali SPC „Vojvodina“. Nakon održanih prvenstava u disciplinama K1 i Ful kontakt, to je treće u nizu kvalifikacionih državnih prvenstava za 2021. godinu koje organizuje Kik boks savez Srbije. Pre početka takmičarskog programa prisutne je pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je izrazio zadovoljstvo zbog ulazka kik boksa u porodicu olimpijskih sportova.

– Veoma mi je drago što se samo devet dana pošto je Međunarodni olimpijski komitet dao preporuku da kik boks dobije puno priznanje, ovo takmičenje održava u Novom Sadu koji je poznat kao grad borilačkih sportova. To zasluženo priznanje predstavlja prekretnicu i mnogo znači za razvoj ovog sporta. U Srbiji je registrovano 90 kik boks klubova u kojima se vredno trenira i radi sa decom svih uzrasta, u svim borilačkim disciplinama kik boksa. Grad prati i podržava kik boks klubove koji stručno rade i postižu odlične rezultate na nacionalnom i međunarodnom nivou, u okviru reprezentacije Srbije – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Na Prvenstvu se takmiči 266 takmičara iz 69 klubova, a Kik boks savez Srbije sprovodi elektronsko prijavljivanje takmičara i elektronski žreb preko sistema Sportdata, čime je obezbeđena maksimalna transparentnost u radu. Prema rečima predsednika Saveza Miodraga Jotića državna prvenstva predstavljaju kvalifikacione turnire za izbor članova reprezentacije Srbije za učešće na važnim međunarodnim takmičenjima.

-Ove godine kik boksere čeka svetsko prvenstvo za seniore i evropsko prvenstvo za kadete i juniore. Kako je u sportu svaki uspeh stepenica ka još boljem plasmanu, ne treba zaboraviti da će zlatna medalja sa seniorskog svetskog prvenstva ove godine biti ulaznica za učešće na Svetskim igrama 2022. u Americi i Svetskim borilačkim igrama 2022. u Kazahstanu – naglasio je Miodrag Jotić.